Jussi Tiaisen valokuvanäyttely Toledossa

Suomalainen inhimillinen arkkitehtuuri esittäytyy Jussi Tiaisen kuvaamana Toledon Arkkitehtiliiton tiloissa 18.10.2012 – 17.11.2012. Näyttely on osa järjestyksessään viidettä Toledon Arkkitehtuuriviikkoa sekä instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa.

Jussi Tiaisen näyttely Inhimillinen arkkitehtuuri koostuu suomalaisia rakennuksia kuvaavista valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Inhimillinen arkkitehtuuri-näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011).

Näyttelyn avajaiset ovat Toledon Arkkitehtiliiton tiloissa keskiviikkona 17.10.2012. Näyttely on osa Toledon Arkkitehtuuriviikkoa. Ennen Toledoa näyttely on ollut esillä sekä Suomen Madridin-instituutissa että Fundación Comillasin tiloissa Comillasissa, Pohjois-Espanjassa.

Jussi Tiainen

Jussi Tiainen on Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuvaaja, joka on tallentanut erityisesti kotikaupunkinsa Helsingin rakennuksia sekä kuvannut laajalti monipuolista rakennustaidetta ympäri Suomea. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tiaisen teoksia on ollut näytteillä ympäri maailmaa mm. useissa Euroopan maissa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa.

Arkkitehtuuriviikko on tapahtumakokonaisuus, jonka tarkoitus on tuoda esille alueen arkkitehtuuria.

Inhimillinen arkkitehtuuri
Näyttelyn avajaiset: keskiviikkona 17.10.2012 klo 19:30
Näyttely avoinna yleisölle: 18.10.2012 – 17.11.2012

Valikko