Jussi Tiaisen valokuvanäyttely instituutissa

Jussi Tiaisen suomalaista inhimillistä arkkitehtuuria esittelevä valokuvanäyttely saapuu Suomen Madridin-instituuttiin. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 12. huhtikuuta 2012, klo 20, jolloin myös itse taiteilija on paikalla. Näyttely on osa instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa ja se on nähtävissä instituutin tiloissa 3. toukokuuta 2012 saakka.

Tiaisen näyttely koostuu suomalaisia rakennuksia kuvaavista valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Siinä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Valokuvanäyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011).

Jussi Tiainen:
Jussi Tiainen on Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuvaaja, joka on tallentanut erityisesti kotikaupunkinsa Helsingin rakennuksia sekä kuvannut laajalti monipuolista rakennustaidetta ympäri Suomea. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tiaisen teoksia on ollut näytteillä ympäri maailmaa mm. useissa Euroopan maissa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa.

Suomalainen inhimillinen arkkitehtuuri
Avajaiset torstaina 12.4.2012 klo 20:00
Näyttely avoinna yleisölle:
13.4.2012 – 3.5.2012
Maanantaista perjantaihin klo 10 – 14 ja 16 – 20
Suomen Madridin-instituutti (c/Caracas, 23, bajo)

Valikko