Hyvin Menee! 2

Näin pääsiäisloman lähestyessä instituutti suosittelee kysyttyjä suomen oppikirjoja tehokkaaseen kielen opiskeluun. Kirjastostamme löytyy Hyvin menee! Suomea aikuisille -sarja osat 1 ja 2, sarjan 2. osan sanasto sekä Hyvin kuuluu! –kuuntelumateriaali. Molemmat oppikirjat sekä kuuntelumateriaali sopivat niin itsenäiseen kuin ryhmässä opiskeluun.

Hyvin menee! 1 on suomen kielen alkeisoppikirja aikuisille ja nuorille, ja sen tavoitteena on saavuttaa A2-tason kielitaito. Kirja sopii niille, jotka haluavat oppia arkipäiväistä suomea, sillä kirjassa käydään kirjakielen lisäksi läpi myös puhekielen perusteet. Kirjan suunnittelussa on huomioitu kaikki oppijat niin, että jokainen voi edetä taitojensa ja tarpeidensa mukaan. Ensimmäisessä osassa tekijät painottavat erityisesti sanaston oppimista ja sitä opiskellaan erilaisissa tilanteissa kuten esittäytyminen, vapaa-aika, tienneuvominen, matkustaminen sekä asioiminen kaupassa ja lääkärissä. Kieliopista opitaan mm. tärkeimmät verbit, kysymyksen muodostaminen, imperfekti, paikallissijat, partitiivi ja genetiivi.

Sarjan toinen osa on puolestaan tarkoitettu edistyneille suomen opiskelijoille, ja sen lähtökohtana ovat monipuoliset kielenkäyttötilanteet ja autenttiset tekstit. Kirjan tavoitteena on B1-taso, ja se soveltuu keskitasolle tähtäävään opiskeluun ja kertaamiseen. Tässä osassa painotetaan puhumista ja kuuntelua sekä tutustutaan puhekielen piirteisiin mm. puhelinkeskustelujen ja ongelmatilanteiden myötä. Muita harjoiteltavia tilanteita ovat ehdottaminen, suunnittelu, varoitukset ja neuvot. Kielioppia syvennetään uusilla aikamuodoilla ja konditionaalilla. Lisäksi opitaan adjektiivin vertailumuotoja ja uudenlaisia verbejä.

Hyvin kuuluu!¬–kuuntelumateriaali täydentää sarjan oppikirjoja, mutta sopii mainiosti käytettäväksi erikseenkin. Siihen kuuluu tehtäväkirja, äänite sekä kuunteluiden käsikirjoitukset ja vastaukset. Kuunteluja ei ole erityisesti yksinkertaistettu, vaan ne ovat tavallista puhekielistä suomea. Kuunteluiden tarina on mukaansatempaava kertomus kahdesta ympäri Suomea reissaavasta reportterista.

Tervetuloa instituutin kirjastoon opiskelemaan suomea!

Valikko