Hitaammin, kiitos

Encuentros - Kohtaamisia 3Suomen Madridin-instituutti on mukana Encuentros/Kohtaamisia -näyttelyn inspiroimassa tapahtumassa tiistaina 2.10. Centro Centrossa Madridin arkkitehtuuriviikolla.

Suomalaisen palvelumuotoilun näyttelyn ja ns. hitausliikkeen (”slow movement”) innoittamana Suomen Madridin-instituutti ja arkkitehtitoimisto Juan Herreros järjestävät SLOWMADNESS- tapahtuman Madridissa 2.10.

Hitausliike on ajattelutapa, jossa tavoitellaan asioiden tekemistä mahdollisuuksien mukaan rauhallisella ja hitaalla tahdilla vastalauseena nykymaailman hektisyydelle. SLOWMADNESS – tapahtuma esittelee videoteoksia työpajasta, jonka tarkoituksena oli tutkia arkkitehtuurin roolia hitausliikkeen näkökulmasta. Työpajaan osallistui opiskelijoita ETSAMista (Superior Technical School of Architecture of Madrid).

Hitausliikkeen monipuolisuus ja monialaisuus näkyy myös illan muussa ohjelmassa. Illan aikana kokki Sacha Hormaechea esittelee hitausliikettä kunnioittavaa luovaa ruokaa, jota kutsutaan ”Slow Foodiksi”. Tapahtuman järjestäjinä ovat toimineet Suomen Madridin-instituutin ja arkkitehtitoimisto Juan Herrerosin lisäksi Suomen suurlähetystö ja CentroCentro. Tapahtuman koordinaattorina on toiminut arkkitehti Jacobo García-Germán.

SLOWMADNESS 2.10.2012

Ohjelma
18.00h Avajaiset
18.15h ETSAMin opiskelijoiden töiden esittely
19.15h Paneelikeskustelu
Osallistujat:
José Tono Martínez
Pierluigi Cattermole
Juan Herreros
José María Ezquiaga
Moderaattori: Jacobo García-Germán
20.00h Kokki Sacha Hormaechea
20.45h Näyttelyn päättäjäiset

Paikka:
CentroCentro
Plaza de Cibeles, 1
28014 Madrid

 

Valikko