Suomalainen kirjallisuus esillä Madridin kirjamessuilla

UUTISET

Suomi ja muut pohjoismaat olivat jälleen näkyvästi esillä Madridin jokavuotisilla kirjamessuilla, joita vietettiin Retiro-puistossa 27.5.–12.6.2011, ja Suomen Madridin-instituutti oli tietenkin mukana.

Pohjoismaiden yhteisellä kojulla myytiin espanjaksi käännettyä kirjallisuutta niin Suomesta kuin muistakin pohjoismaista. Suomalaista kaunokirjallisuutta oli tarjolla kattava valikoima. Takuuvarmoja tärppejä olivat Kari Hotakaisen, Sofi Oksasen ja Rax Rinnekankaan romaanit, ja suosiota niitti erityisesti Oksasen vastikään espanjaksi käännetty Puhdistus. Tove Janssonin Muumi-kirjat vetosivat edellisvuosien tavoin lapsiin ja lapsenmielisiin.

Tänä vuonna jokaiselle kirjansa pohjoismaiden kojulta ostaneelle lahjoitettiin tapahtumaa varten suunniteltu uniikki kirjanmerkki. Jokaisella pohjoismaalla oli oma merkkinsä, jota koristi mietelause joltain kyseisen maan kirjailijalta. Suomen kirjanmerkkiin oli valittu Minna Canthin ajatuksia herättävät sanat: “Elämä ei voi pysähtyä, sen täytyy vapaasti päästä kulkemaan eteenpäin”.

Suomalaisen kirjallisuuden myynti ylitti odotukset – liekö syynä ollut se, että pohjoismaiden kojun numero oli onnea tuova 13! Kojusta vastasivat Tanskan, Suomen, Islannin, Norjan ja Ruotsin suurlähetystöt sekä Suomen Madridin-instituutti yhteistyössä Tierra de Fuego -kirjakaupan kanssa.