Muñeco de tela en agua

Eyes Jr.

Muistan, kuinka kerran sanoit, että halusit asua niin monessa ruumiissa kuin suinkin mahdollista, äiti, et vain niissä viidessä, jotka tulivat ulos vatsastasi. Taide on ei-lineaarinen lisääntymisen muoto, joka etenee ajassa eteen- ja taaksepäin. Haluan olla osa jotain sellaista. Haluan tulla raskaaksi perinnöstäsi, äiti. Hajottaakseni sekä synnyttääkseni sinut yhdessä muiden kanssa. Ehkä silloin emme olisi kaikki niin yksin.”

Sunnuntaina 5.12. avautuu Eyes Jr. -näyttely, joka esittelee suomalaisen taiteilijan Anni Puolakan sekä Ellie Hunterin töitä.

Näyttelyyn kuuluu veistoksia, maalauksia sekä elokuva, joka esitetään suuren, ruumiillisen rakennelman sisällä. Elokuva seuraa viittä sisarusta heidän äitinsä hautajaispäivänä. Pöydän ääressä keskustellen sisarukset syövät kakkua ja puhuvat suhteestaan menehtyneeseen äitiinsä, käsitellen samalla erilaisia mielipiteitään koskien äidin roolia sekä lisääntymistä. Puolakan ja Hunterin kuvaamassa elokuvassa henkilöhahmot esitetään käsinommeltuina nukkeina, joita liikutellaan nukketeatterimaisesti. Äitiä kuvaa suuri metallinen veistos, jolla on lukuisia silmiä.

Projekti sisältää sarjan työpajoja yhteistyössä afrikkalaisen diasporan äänimaailmaa tarkastelevan Jokkoo-kollektiivin sekä LGTBQ+ -nuorille suunnatun Sandia-taidehankkeen kanssa. Projekti käsittelee sitä, miten pandemia on tuonut esiin tietynlaisia merkityksiä koskien perheen käsitettä ja luonut tarvetta uudenlaisille rakenteille ja yhteisöllisyyden representaatioille eri kulttuurisista, biologisista ja ekologisista näkökulmista.

Eyes Jr on osa Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien Together Alone 2.0 -ohjelmaa. Näyttely on esillä Cordova-galleriassa, Barcelonassa, 5.3.2022 saakka.

Eyes Jr
Anni Puolakka ja Ellie Hunter
5.12.2021 – 5.3.2022
Avajaiset 5.12.2021 klo 13-19
Galería Cordova
Carrer de l’Encuny, 24, Planta 3
08038 Barcelona