Ohjaaja Anne Rautiainen Santiago a Mil -teatterifestivaalilla

madridfi

Teatteriohjaaja ja dramaturgi Anne Rautiainen matkustaa Suomen Madridin-instituutin kutsumana Santiago de Chileen Santiago a Mil -teatterifestivaalille 19.–22. tammikuuta. Rautiainen osallistuu Santiago a Milin Platea-viikolle, joka on kansainvälinen teatterialan ammattilaisten verkostoitumistapahtuma. Vuonna 2016 mukana oli 130 esittävien taiteiden ammattilaista 22 eri maasta. Viikon aikana ohjelmassa on muun muassa paneelikeskusteluja, työpajoja, teatterinäytöksiä, showcase-esityksiä ja tapaamisia.

Anne Rautiainen on freelance-ohjaaja ja -dramaturgi, joka on työskennellyt mm. Suomen Kansallisteatterin, Helsingin ja Lahden Kaupunginteattereiden sekä Tampereen Työväen Teatterin tuotannoissa. Rautiainen on myös Suomen teatteriohjaajien ja dramaturgien ry:n kv-vastaava.

Teatterin tiedotuskeskus TINFO tukee hanketta. Rautiaisen vierailun toivotaan olevan alku laajemmalle yhteistyölle Santiago a Mil -festivaalin kanssa; tarkoituksena on saada lähivuosina festivaalilla esille suomalaista teatteria eri suomalaistahojen yhteishankkeena.